Veszélyes vegyszer: a klórgáz
Veszélyes vegyszer: a klórgáz Tavaly hivatalosan 101 klórmérgezés történt az országban. Az ilyen …
A gyógytorna

A gyógytorna

A gyógytorna a fizioterápia legjelentősebb része, pótolni semmilyen kezeléssel nem lehet. Speciális mozgásterápia, amely a megbetegedett szerv vagy testrész működésének helyreállítására törekszik célzott gyakorlatokkal. Egészségmegőrző, megelőző és gyógyító hatású az egész szervezetre és az egyes szervek működésére egyaránt.

A gyógytornász munkája

A gyógytornász az orvos által felállított diagnózis alapján dolgozik. Az egész embert figyelembe véve egy teljes körű állapotfelmérést végez, szem előtt tartja az otthoni környezetet, a beteg és a családtagok hozzáállását és igényeit. Az elérni kívánt célokat közösen határozzák meg, majd kezelési tervet készít, amely tekintettel van a beteg általános állapotára, korára és életvitelére is. Kizárólag a közös munka hozhat eredményt. Az orvos által felírt gyógyszerek és kezelések, a gyógytornász adta instrukciók és irányítás mellett, a Kedves beteg kitartása és gyógyulni akarása nélkülözhetetlen a sikeres rehabilitációban.

Miért jobb otthon?

Mert mindenütt jó, de legjobb otthon! Gyógyulni meg kiváltképp.

A többéves tapasztalat azt mutatja, hogy a megszokott otthoni környezet és a család közelsége meggyorsítja a felépülést és lerövidíti a lábadozási időt. De bármennyire is segítőkészek a családtagok, egy szakember felügyeletére akkor is szükség van. Az otthoni kezelés során a gyógytornász nem csak a beteget segíti, hanem a hozzátartozókat is oktatással, életmódbeli tanácsokkal és nem utolsó sorban pszichés támogatással.

forrás: www.otthonigyogytorna.hu